E-Play
Dom omladine Beograda
06. Novembar 2009.
Organizator - Long Play

09. novembar 2009.

 
 
 
 

Proslavljajući desetogodišnjicu objavljivanja prvog , i promovšući album Drago mi je da smo se upoznali grupa E-Play, predvođena intrigantnom Biljanom Todorovski i neuništivom Majom Cvetković, ovog petka je održala solistički koncert u Domu omladine Beograda.

Bez pred grupe, i sa manjim brojem posetilaca no što se dalo očekivati, E-Play su krenuli vrlo ambiciozno. Na scenu su izašli bubnjar Damjan Dašić i drugi gitarista Danilo Nikodinovski, dok su Maja i Bilja bile sakrivene belim zavesama kao neočekivane senke. Tako su odsvirale i emotivnu "In The Middle" sa drugog albuma Crime (2005). Zavese su sklonjene i njih dve su se pojavile u punom sjaju, Maja u sporskoj varijanti-duksu bez rukava, pantalonama i patikama crne boje, Biljana u crnoj majici, intrigantnoj kožnoj mini suknji, crvenim mrežastim čarapama i crnim čizmama.


Devojke su izgledale predivno, spremne za beskompromisnu svirku. Prolazeći kroz sva tri albuma - E-Play (2000), Crime (2005) i ovogodišnji Drago mi je da smo se upoznali (2009), bend je vešto balansirao izmedju laganih, blago transičnih pesama ("Bez Reči""U sumrak"), energijom nabijenih stvari ("Dobra prilika""Loš dan") i elektronikom podcrtanih ("Too Late").
Odličan kvalitet zvuka, izuzetno dinamičan nastup (Maja,gitarista Danilo i bubnjar Damjan), gracilnost (Biljana), menjanje obeju devojaka na vokalima i stalna smena fokusa sa člana na člana grupe kao i vrlo efektno osvetljenje, doprineli su da nastup grupe E-Play bude vrlo uspešan. Još kad su se čule i pesme sa prvog albuma ("Zašto", "Minimum", "Viosoko daleko""Prvi pogled tvoj" , "Echo Tone") sreći publike nije bilo kraja!
Sve je bilo još zanimljivije kada se na pola koncerta pojavila i gošća, Milena Milutinović iz grupe Repetitor na bubnjevima. Bio je to pravi ženski power trio koji je odsvirao odličnu "Better Than You". Publika je to znala da ceni i sa ovacijama je ispratila Milenu.




Mora se priznati veliki doprinos bubnjara Damjana i drugog gitariste Danila koji su energijom i beskompromisnom predanošću doprineli punoći zvuka grupe. Naravno, jedan od favorita je odsviran, pesma "Pop" (Pop,Pop je non stop !!!), no drugi  nije ("Nikada"). No dobro biće i drugog puta !
Posle završnih "Zašto" i "Goocha", bend je izašao na bis i ponovio pesmu "Sramota". Iako je publika tražila još, grupa se nije vratila na drugi bis.
Dvadeset dve kompozicije koje su E-Play izveli pokazale su kako vešto barataju popom, new waveom, ritmičnom elektronikom i brutalnom snagom panka.
To je bilo sasvim dovoljno da publika zadovoljno napusti Dom omladine Beograda.


Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketiiĆ
fotografije - nebojša miĆkoviiĆ

 
 

koncerti


Belgrade Jazz Festival 2009
Joe Lovano
Anat Cohen

31.10.2009.

Kolarac, Beograd
Red Snapper
31.10.2009.

Dom omladine Beograda




Belgrade Jazz Festival 2009
Dizzy Gillespie All Stars
Tomasz Stanko

30.10.2009.

Dom sindikata, Beograd
Ondes Jazz Project
Ithamara Koorax
30.10.2009.

Dom omladine Beograda




Belgrade Jazz Festival 2009
Sextet Marković-Gut
Gabi Novak

29.10.2009.

Dom sindikata, Beograd




Josipa Lisac
28.10.2009.

Sava centar




Skopje Jazz Festival 2009
The Power Of Three
(C.Corea/ S.Clarke/ L. White)

26.10.2009.

Univerzalna sala, Skoplje



 

set lista


01. In the Middle
02. Sramota
03. U Sumrak
04. Azem
05. Minimum
06. Moj drug
07. Zaboravi
08. Urban
09. Dobra Prilika
10. Visoko daleko
11. Bez Reči
12. Prvi Pogled Tvoj
13. Better Than You
14. Crime
15. Echo Tone
16. Too Late
17. Loš Dan
18. Pop
19. Briga
20. Prava Stvar
21. Zašto
22. Goocha  
bis:
23. Sramota.